Editorial

L'EDITORIAL

Una discussió que no s'acabarà mai

Que potser algun amant del futbol es mirarà diferent Messi a partir d'ara perquè un altre té la pilota daurada?

La concessió de la Pilota d'Or del 2016 a Cristiano Ronaldo ha provocat una forta controvèrsia. La mateixa que hi hauria hagut si el premiat hagués estat Leo Messi. Amb una diferència. Els que ara blasmen la decisió del jurat de France Football, segurament la defensarien, i viceversa. Les coses són així. Ho han estat sempre, encara que en aquest temps de globalització extrema del futbol, en què els interessos de tots els actors –mitjans inclosos– són tan i tan grans, fan que tot es multipliqui fins a límits quasi indecents.

I com que France Football i la FIFA van trencar, d'aquí a unes setmanes es repetirà la història quan la federació atorgui el seu premi, ara anomenat The Best.

Tot plegat no té gaire sentit. A tots ens agrada que donin premis als nostres favorits, però en un esport col·lectiu hauríem d'estar exclusivament pendents dels títols que guanyen els equips i de gaudir del joc dels futbolistes partit rere partit al damunt de la gespa, que és on mostren el que són capaços de fer amb una pilota al peus. Messi ha estat segon en la Pilota d'Or, a molta distància de Cristiano Ronaldo. I? Que potser algun amant del futbol es mirarà amb ulls diferents Messi a partir d'ara perquè sigui un altre qui té la pilota daurada? Quan repeteixi un gol com el tercer contra l'Osasuna, que potser algú dirà: “Bah! El Pilota d'Or és de CR7.” Potser sí, però serà ell qui tindrà un problema amb la seva concepció del futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)