Editorial

L'EDITORIAL

El Barça i l'Athletic, una altra vegada

Que des de la final del 2015 al Camp Nou el Barça i l'Athletic hagin quedat emparellats dos cops seguits fa una mica de pudor

El Barça i l'Athletic Club de Bilbao s'enfrontaran en els vuitens de final de la copa del Rei de futbol, segons va determinar el sorteig que es va fer ahir a Madrid. Serà la tercera temporada consecutiva que tots dos equips es trobaran en el torneig del KO i la sisena –tres finals– en els nou últims anys.

El Barça i l'Athletic són els clubs que tenen més títols de copa, i és normal que vagin superant eliminatòries i que, de tant en tant, es trobin. Aquest de tant en tant, però, sembla que és una mica capriciós últimament. Deu ser com els sortejos de la Champions en què passen coses que, per repetitives, són estadísticament improbables. La sort no va emparellar catalans i bascos en la copa durant 21 temporades –dels vuitens de final de la 1989/90 als vuitens de final de la 2010/11– i ara fa dues temporades seguides que les boles treuen els noms de Barça i Athletic en les eliminatòries prèvies. Deu ser cosa de la sort, però com que ens agrada ser malpensats, no podem oblidar el que ha passat en les tres últimes finals entre el Barça i l'Athletic (2009, 2012 i 2015), en què les dues aficions han xiulat, juntes, el rei i l'himne espanyol. Si els dos equips es troben abans de la final, un queda fora i un de sol no fa tanta remor. Potser sí que és casualitat, però que des de la final del 2015 al Camp Nou el Barça i l'Athletic hagin quedat emparellats dos cops seguits, fa una mica de pudor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)