Editorial

L'EDITORIAL

Una selecció amb segell català

Una bona prova del potencial de l'handbol català i de les possibilitats que la selecció catalana tindria d'estar en el mundial

La selecció espanyola d'handbol torna a una gran competició mundial, després de la seva absència en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, en el campionat del món que es disputa a França. I ho fa amb l'habitual presència important, tant en quantitat com en qualitat, de jugadors catalans. Aquest cop són sis jugadors: Víctor Tomàs, Valero Rivera, Viran Morros, Joan Cañellas i els debutants Adrià Figueras i David Balaguer, i els dos tècnics principals, el seleccionador Jordi Ribera i el seu ajudant, Toni Garcia.

En el mundial del 2015 hi va haver set catalans, igual que en el del 2013, quan Espanya es va coronar al Palau Sant Jordi amb Valero Rivera i Manuel Montoya a la banqueta. En els nou mundials que s'han disputat en aquest segle, fins a setze jugadors catalans han participat en algun mundial amb Espanya, i mai hi ha hagut menys de tres catalans a la selecció.

Tot plegat, una bona prova del potencial de l'handbol català i de les possibilitats que la selecció catalana tindria d'estar entre les vint-i-quatre que tenen dret a competir en el mundial. El recent partit de Catalunya contra Qatar n'és una bona mostra. I el brillantíssim paper de les seleccions catalanes cadets i infantils en els recents campionats estatals de seleccions, una mostra que es continua treballant per treure jugadors, nois i noies, que puguin arribar a l'elit de l'handbol mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)