Editorial

L'EDITORIAL

Societat més saludable i èxits esportius

Es tracta d'acordar un nou model de governança de l'esport català entre tots els agents. El repte és ambiciós i de gran envergadura

El govern s'ha posat deures en matèria esportiva. Aquesta primavera vol tenir enllestit un pacte nacional per a l'esport i l'activitat física per portar al Parlament, abans que s'acabi la legislatura, una nova llei de l'Esport. Es tracta d'acordar un nou model de governança de l'esport català entre tots els agents que hi participen. El repte és ambiciós i de gran envergadura. Parteix del convenciment de l'executiu que cal una renovació del model esportiu vigent els darrers quaranta anys i que l'esport requereix una autèntica política d'estat en la Catalunya del futur. En un acte molt potent celebrat dilluns a l'INEFC, la consellera de la Presidència, Neus Munté, i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueres, van donar el tret de sortida al nou model que es proposa, demanant que hi participin tots els agents del sector esportiu. Els dos objectius essencials que es persegueixen, indestriables, són fer una societat més saludable introduint l'activitat física com un hàbit diari i esdevenir un país d'èxit esportiu al món. Probablement, el segon objectiu serà més factible en la mesura que s'aconsegueixi el primer, que depèn de trencar la tendència al sedentarisme augmentant la quantitat de catalans que converteixen l'esport, l'activitat física, en una pràctica diària. La futura república catalana persegueix, en aquest sentit, els nivells dels països més avançats, que n'han comprovat les bondats. Val la pena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)