Editorial

L'EDITORIAL

Un recordatori que també ha de ser crític

La Catalunya del 2017 és molt diferent de la del 1992 i difícilment ara es reaccionaria igual a fets que van passar fa 25 anys

La commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992 ja està en marxa. L'Ajuntament de Barcelona va aplegar ahir les forces polítiques i esportives de Catalunya, Barcelona i Espanya en una mena de tret de sortida a tots els actes que es faran durant aquest 2017 per recordar aquell estiu del 1992. Que els Jocs de Barcelona van canviar la capital de Catalunya –des de molts punts de vista–, que van significar un rellançament de l'esport olímpic espanyol i que Barcelona va organitzar els millors Jocs Olímpics fets mai fins llavors és indubtable. Per això s'ha de recordar i celebrar. I tots ho farem.

El que també s'ha de fer, i això sí que no ho farà pas tothom, és recordar certs fets que s'han intentat esborrar de la memòria. Més encara quan la Catalunya del 2017 és molt diferent, socialment i políticament, de la del 1992, i difícilment ara es reaccionaria igual a fets que van passar fa 25 anys, com la repressió a l'independentisme –llavors minoritari–, els intents d'amagar que els Jocs es feien a Catalunya impedint símbols i inventant-se, fins i tot, una nova bandera de Barcelona, l'especulació immobiliària... Tot això també va passar el 1992. No tot va ser bo, encara que no sigui políticament correcte recordar-ho ara. El govern de la Generalitat i el de l'Ajuntament de Barcelona han de commemorar Barcelona 92, però no han d'oblidar que no tot van ser flors i violes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)