Editorial

L'EDITORIAL

Una nova generació que treu el cap

Un èxit, però, que no tenia una correspondència amb la presència d'atletes catalans en els grans campionats internacionals absoluts

L'any 2003, la federació espanyola d'atletisme va instaurar una classificació de les federacions segons els resultats aconseguits pels seus atletes en els diversos campionats estatals –aire lliure, pista coberta, cros– que es disputen durant la temporada. Des d'aquell any, la federació catalana ha estat sempre la primera en aquesta classificació. Una bona mostra, doncs, de la qualitat i la densitat dels atletes amb llicència de la federació catalana. Són ja catorze anys al primer lloc i han estat molts els atletes que han contribuït a aquest èxit col·lectiu. Un èxit, però, que no tenia una correspondència amb la presència d'atletes catalans en els grans campionats internacionals absoluts. I la majoria dels que hi anaven eren ja atletes bregats en mil batalles.

Ara però, sembla que apareix una nova generació d'atletes catalans, nascuts en la dècada dels noranta del segle passat, que comencen a treure el cap en l'elit. Esther Guerrero i Adel Mechaal ja van estar a Rio i tots dos tenen la marca mínima per a l'europeu en pista coberta. Igual que Marc Alcalà, Llorenç Sales, Cristina Lara i l'última revelació, el jove de 19 anys Jordi Torrents. El vallesà, que ja ha estat en tots els grans campionats de les categories de promoció, és un talent amb un gran futur, que no ha de cremar etapes i que té una llarga trajectòria al davant si continua treballant com ho ha fet fins ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)