Editorial

L'EDITORIAL

Catalunya, fàbrica de talents

Viñales és l'últim fenomen esportiu d'un país que amb recursos limitats continua sumant èxits internacionals

L'allau d'èxits constants de l'esport a Catalunya –un país en clara inferioritat econòmica respecte dels seus rivals internacionals– és tan constant que sovint cometem l'error de no donar-li la rellevància que té en el context històric actual. En els últims dies o setmanes n'hem tingut exemples de tots colors i en disciplines ben diferents, fet que il·lustra encara de manera més clara el moment brillant que estem vivint. El fenomen d'actualitat més espectacular és el de Maverick Viñales, un pilot que amb només 22 anys no és només la nova sensació del mundial de Moto GP, sinó que és un clar candidat al títol al costat, és clar, de Marc Márquez, que ja és una llegenda viva del motociclisme a Catalunya.

El mateix diumenge que Viñales alçava els braços com a vencedor del Gran Premi de Qatar, les jugadores del Club Patí Voltregà assolien la seva cinquena lliga europea d'hoquei sobre patins, una disciplina que no para de donar èxits al nostre esport. També el diumenge una altra figura emergia en el panorama mediàtic, el vilanoví Marc Soler, tercer al podi de la Volta a Catalunya amb 23 anys, després de completar els set millors dies de la seva trajectòria com a professional. Poques setmanes abans, un altre esportista de poble, el palamosí Adel Mechaal, havia conquerit un or dels que van molt cars, en un campionat d'Europa absolut dels 3.000 m. Això és una festa. Que no pari doncs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)