Editorial

L'EDITORIAL

La il·lusió del 6-1, sense oblidar el 4-0

Contra la Juve no convé un partit èpic com el 6-1. Al Barça li farà més profit tenir present el 4-0 de París per prendre les decisions

La nit del passat 8 de març el Barça va fer el que mai ningú no havia fet, remuntar un 4-0 en uns vuitens de la Champions. Aquella gesta va exercir de catalitzador d'il·lusió del barcelonisme, com si aquell 6-1 memorable contra el PSG hagués de ser el punt d'inflexió de la temporada.

La il·lusió és motor de grans gestes, però arribats al punt en què s'enfronten els vuit millors equips d'Europa, el Barça ha d'anteposar el futbol a qualsevol altre argument per desequilibrar. Futbol en sentit ampli, el que comença amb la pressió alta per tenir la pilota lluny de l'àrea pròpia, el que es val de la sortida de pilota com a fonament de la fase ofensiva. Quan el Barça aplica amb convicció el seu futbol i ho fa amb una mentalitat adequada al moment de la temporada, sense reserves, hi ha moltes possibilitats que el rival cometi una errada penalitzable pel trident.

Avui, a Torí, al Barça no li cal ni li convé un partit èpic com el del 6-1. Aquell va ser un partit de rauxa i d'emotivitat que sempre ha de ser útil com a estímul competitiu, com a contrapès per als mals moments. Però avui al Barça li convé més joc, més concentració i més bones decisions. Contra un històric com el Juventus, que fa dues dècades que no ensuma la Champions, a l'equip de Luis Enrique li farà més profit tenir present el 4-0 de París per no perdre la jerarquia futbolística, que és el seu segell d'identitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)