Editorial

L'EDITORIAL

I després de les clàssiques, el torn del Giro

La cursa italiana arriba a l'edició número 100 d'una aventura que va començar el maig del 1909 a Milà

Després de les grans clàssiques de la primavera, arriba el torn de la primera gran cursa per etapes de la temporada ciclista: el Giro d'Itàlia. La cursa italiana arriba a l'edició número 100 d'una aventura que va començar el maig del 1909 a Milà, en la primera de les vuit etapes de què va constar aquella primera edició de la cursa rosa que va guanyar un italià, Luigi Ganna. Un aniversari que els organitzadors volen celebrar en gran, tot i que la recent desaparició del vencedor del 2011, Michele Scarponi, mentre s'entrenava per participar en la cursa, també hi afegeix una bona dosi d'emoció i de record a un dels grans ciclistes italians dels últims anys.

El Giro arrenca avui a l'Alguer amb dos grans favorits, l'italià del Bahrain Medida Vincenzo Nibali –vencedor el 2013 i el 2016– i el colombià del Movistar Nairo Quintana –guanyador el 2014–. La baixa de Fabio Aru, lesionat, es notarà en una cursa que tindrà cinc etapes amb final en un port de muntanya, dues contrarellotges individuals i sis etapes pensades per als esprintadors. Una mica de tot, com sempre en el Giro, i tot pendent, també com sempre, del que pugui passar en l'última setmana, amb quatre etapes d'alta muntanya abans de la contrarellotge de 29 quilòmetres de l'últim dia. I tot plegat, amb la incògnita dels capricis meteorològics amb què s'acostumen a trobar els ciclistes i que fan el Giro encara més complicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)