Editorial

L'EDITORIAL

La Volta, com el Tour, el Giro i la Vuelta

Quina diferència hi hauria entre el que fan tot sovint les grans curses mundials per etapes i el que vol fer la Volta?

La Volta Ciclista a Catalunya de l'any 2018 podria començar a l'Alguer. El secretari general de l'Esport del govern català i el síndic de la vila han començat a negociar aquesta possibilitat i Gerard Figueras va assistir ahir, convidat pel síndic, a l'inici de l'edició 100 del Giro d'Itàlia. La iniciativa ha estat de la localitat sarda i totes les parts estan interessades en què les negociacions arribin a bon port.

Si finalment la Volta del 2018 arrenca a l'Alguer –ciutat de parla catalana en territori italià– seria la primera vegada que la cursa catalana començaria fora del Principat. No seria el primer cop que hi passaria, ja que el 1986 la Volta ja va estar a l'Alguer i les incursions a Andorra i a la Catalunya del Nord són habituals.

Que la Volta comenci en una ciutat amb vincles culturals amb Catalunya potser molestarà algú que veu amb mal ull tot el que es fa al país. Abans que comencin a fer escarafalls, no serà sobrer que els recordem que és habitual que el Tour i el Giro comencin fora del seu territori. En els últims cinc anys, el Tour ha arrencat a Bèlgica, la Gran Bretanya i Holanda; i el Giro, a Dinamarca, la Gran Bretanya i Holanda. La Vuelta ha començat dos cops fora d'Espanya, el 1997, a Portugal, i el 2009, a Holanda. Quina diferència hi hauria entre el que fan tot sovint les grans curses mundials per etapes i el que vol fer la Volta? Cap ni una. Excepte per a qui vulgui buscar tres peus al gat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)