Editorial

L'EDITORIAL

El Barça també signa pel referèndum

El club no podia ser aliè a la reivindicació democràtica de la majoria d'un país que simplement demana votar

El Barça va fer oficial una notícia rellevant no només per al club, sinó també per a tot el país. L'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum posa el club, com en molts altres moments de la història, al costat dels desitjos de la majoria del poble català. El pacte inclou unes 4.000 entitats que s'han posicionat sense embuts a favor del referèndum i dona més força encara a l'entitat que dirigeix Joan Ignasi Elena, que està fent un esforç monumental i transversal perquè es reconeguin dos drets absolutament universals, el de l'autodeterminació i el de la democràcia participativa.

El Barça no només va deixar, sinó que va impulsar ahir mateix una recollida massiva de signatures en favor del pacte. Aquesta decisió probablement posarà el club un altre cop en el punt de mira dels sectors més retrògrads de l'Estat i també de Catalunya, que ara mateix consideren que un referèndum és no només il·legal, sinó també il·legítim. La signatura del manifest pel referèndum no és l'únic gest que ha fet els últims anys el Barça en favor d'aquesta reivindicació. Ja es va adherir, tot i la pressió mediàtica, al Pacte Nacional pel Dret a Decidir quan Sandro Rosell n'era el president tot i la posició contrària d'alguns directius. Si el Barça és Més que un club, no pot ser mai indiferent a les reivindicacions democràtiques d'un país que sovint ha representat arreu del món en l'aspecte esportiu, mediàtic i social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)