Editorial

L'EDITORIAL

Aquells herois oblidats del 1937

Una gira que va servir per recaptar uns diners que van ser clau perquè el Barça pogués seguir la seva activitat durant el franquisme

La història del Barça l'han construït dia a dia els seus jugadors, entrenadors, directius i presidents, que durant més de cent anys han omplert d'alegries i de decepcions les vides dels seus fidels aficionats. El museu blaugrana està ple dels trofeus que aquests esportistes han guanyat –en futbol i en les seccions– i de tantes i tantes coses que al llarg dels anys han convertit el Barça en el que és avui dia: un dels gegants del futbol mundial i el club poliesportiu més gran del món.

La història del Barça també està plena de fets ignorats o poc coneguts que han contribuït a fer del club el que és. El Barça no va ser mai aliè a la convulsa història de Catalunya durant el segle XX, i els mals que en alguns moments va viure durament el país també van afectar el club. Com durant la Guerra Civil espanyola, que va ser el pròleg de quaranta anys de dictadura franquista. Va ser durant la Guerra Civil que va succeir l'episodi del qual ara es compleixen vuitanta anys i que avui expliquem: la gira que vint persones –setze jugadors, amb Rossend Calvet al capdavant– van fer per Mèxic el 1937. Una gira que va servir per recaptar uns diners que van ser clau perquè el Barça pogués seguir la seva activitat durant l'inici del franquisme.

El Barça és Paulino Alcántara, Samitier, Kubala, Cruyff i Messi, però també és Iborra, Balmanya, Zabalo, Escolà i Vantolrà, algun dels herois oblidats de la història blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)