Opinió

Més forts, més resistents, més humans

Per molts, viure de forma autèntica és transcendir les pròpies limitacions

Des de fa uns anys assistim a un galopant increment de la pràctica d'esports com ara el running, el ciclisme, la natació i el triatló. Multitud de persones han fet d'aquestes disciplines un estil de vida que incideix directament en els seus hàbits alimentaris o d'oci nocturn. Esmercen energies psicofísiques per tal de millorar les seves prestacions i aconseguir fites sensacionals. Consideren que la millor manera de créixer humanament és avançant envers noves metes. Segons ells, viure autènticament és atrevir-se a transcendir les pròpies limitacions i conquerir el cim de les seves possibilitats. S'imposen nous desafiaments a fi de superar-se i obtenir una recompensa en forma de felicitat. En el seu cas, l'esport configuraria un horitzó de plenitud, una part nuclear de la seva identitat, el pal de paller d'un projecte existencial. La seva passió competitiva, més o menys accentuada, els duu a participar en proves, algunes de les quals poden ser d'extrema duresa. Comptat i debatut, l'esport els permet cultivar o reforçar valors com l'esforç, el sacrifici, la fermesa mental, la tenacitat, la paciència, la humilitat i la confiança, tots ells imprescindibles per poder assolir determinats objectius vitals.

En sintonia amb aquesta filosofia, Reebok va apostar en una de les seves campanyes publicitàries per l'esperit de superació. La seva intenció era fer un homenatge a la voluntat d'aquells que converteixen la seva activitat esportiva en una praxi agonística. El lema de l'anunci era tota una declaració de principis: “Be More Human.” Ens deia que fem esport per millorar com a líders, pares i mares, al capdavall, per millorar humanament, per ser més forts i decidits, persones més preparades per a la vida. També per honorar el potencial dels nostres cossos i afilar les nostres ments, per desplegar una versió millor de nosaltres mateixos. Com bé sabem, l'esport permet enfortir el cos i l'ànima, entrenar-se per afrontar la vida. Són molts els qui fan esport per tal de sentir emocions excepcionals i poder conèixer-se millor. Rivalitzant amb si mateixos, prenen el pols al seu potencial físic i mental. Mitjançant els reptes que es proposen aspiren a modificar el curs de la seva vida. En definitiva, tracten de demostrar-se que són capaços de realitzar quelcom excepcional. Com va escriure Viktor Frankl en L'home a la recerca de sentit, és inherent a l'ésser humà la tensió d'esforçar-se i lluitar per una meta valuosa. Llarga vida per a l'esport que ens fa més humans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)