Editorial

L’EDITORIAL

I el Girona arriba a l’elit del futbol

Des que el Comtal hi va debutar la temporada 1956/57, cap equip català s’estrenava a primera divisió

Onze temporades després, el futbol català tornarà a tenir tres representants en la lliga espanyola de futbol de primera divisió. Des que el Nàstic hi va pujar el curs 2005/06 –per baixar el següent–, Catalunya no podia celebrar l’ascens d’un dels seus representants a la màxima categoria de l’esport més mediàtic. Girona i els gironins han celebrat d’allò més l’ascens de l’equip de Pablo Machín, una alegria que cal pensar que –possibles fílies i fòbies al marge– comparteixen la majoria de catalans. Girona era l’única capital catalana que mai havia tingut un equip a la primera divisió de futbol i ara el Girona és el vuitè equip català que hi jugarà. El Barça, l’Espanyol i l’Europa van estrenar la lliga el 1929 i després hi van arribar el Sabadell, el Nàstic, el Lleida i el Comtal. Des que el Comtal hi va debutar la temporada 1956/57, que cap equip català s’estrenava a la primera divisió. La dada diu moltes coses. El Girona ho farà en la temporada 2017/18.

El Girona FC arriba a l’elit del futbol en el seu millor moment. No només esportiu, com és evident per l’ascens aconseguit, sinó d’estructura de club, de professionalització de l’entitat, de suport ciutadà –no és un ascens aïllat en un any excepcional, és un camí de cinc anys– i institucional. El Girona té a la seva mà que l’ascens a primera sigui l’inici d’una nova era del club. Hi ha molta feina per fer i, en poc temps, però també hi garanties que es pot fer bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)