Editorial

L’EDITORIAL

El mèrit de la tenacitat de Rafa Nadal

Rafa Nadal s’hauria pogut retirar amb un bagatge de títols espectacular i, als 31 anys, ha seguit remant contra les adversitats

El triomf històric de Rafa Nadal a Roland Garros ahir en una veritable exhibició de joc contra el suís Stan Wawrinka és la cirereta a un domini espectacular i prolongat del jugador de Manacor en el mític Grand Slam de la terra batuda. Des que es va estrenar el 2005, el tennista balear, que estableix un nou rècord en el circuit masculí, s’ha endut deu títols, però probablement el que va celebrar ahir és el que té més mèrit. Amb 31 anys i després de dos anys sense alçar cap torneig gran, aquest èxit és el fruit de la tenacitat, la perseverança i l’esforç d’un jugador que s’hauria pogut retirar amb un bagatge espectacular i que ha seguit remant contra les adversitats físiques i els mals resultats. Nadal no ha llançat la tovallola i i s’ha reformulat, buscant noves vies per millorar el seu joc a partir de la incorporació al seu equip tècnic de Carles Moyà i fent modificacions –canvis en les direccions del servei i millora del revés– en el seu joc de sempre, basat en una dreta amb efecte estratosfèrica que a París ha fet molt mal, un poder físic abassegador en les recuperacions des del fons i la força mental. El títol de Nadal cal lligar-lo amb la reinvenció d’un altre veterà, el suís Roger Federer. El geni de Basilea es va endur precisament contra el balear en la final el primer Grand Slam del curs –Austràlia– en una final immensa. Tots dos són un exemple i un model a seguir perquè han sabut serrar les dents i ressorgir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)