Editorial

L’EDITORIAL

L’esport català juga pel referèndum

Ho és per a Espanya i ho serà per a Catalunya que, amb o sense un estat propi al darrere, és una potència esportiva

L’esport català hi té molt a guanyar amb la independència, i les principals entitats esportives del país estan disposades a jugar a fons amb vista al referèndum del dia 1 d’octubre. La Secretaria General de l’Esport, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el Comitè Olímpic Català (COC) i la Plataforma Pro Seleccions tenen com un dels seus grans objectius d’acció en les properes setmanes mobilitzar el sector, tant en l’àmbit institucional com entre els esportistes. En l’àmbit institucional, la UFEC ha debatut internament la seva posició, i al marge del que puguin pensar les federacions que en formen part, està decidida a incentivar la participació en la consulta. I fins i tot està disposada a cedir instal·lacions com a locals electorals al govern si fes falta.

De cara als esportistes, en els últims mesos ja s’ha parlat a bastament, amb estudis i tot, dels beneficis que hi hauria per a l’esport català en una Catalunya independent pel que fa a reconeixement internacional, a presència en les institucions de les federacions i a la presència d’esportistes a les seleccions en Jocs Olímpics, mundials i europeus.

L’esport, un dels pocs sectors en què l’anomenada marca Espanya infla el pit, és un dels principals elements de les relacions internacionals dels nostres dies. Ho és per a Espanya i ho serà per a Catalunya que, amb o sense un estat propi al darrere, és una potència esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)