Opinió

El dia d’Umtiti

Ve la revalida. Per primer cop la directiva actual haurà d’afrontar una remodelació

El portaveu del Barça, Josep Vives, no va ser capaç de concretar quin és el pressupost del club per afrontar els reforços que l’equip d’Ernesto Valverde necessita. En anys anteriors, fins i tot el mateix president Bartomeu havia accedit a dir públicament que disposaven d’uns 60 milions d’euros, que si calia s’estiraven fins a 75. Però aquest any, ja sabem que tot serà diferent. Fa dos estius tot va ser molt més senzill. L’equip havia guanyat el triplet i, per tant, només calia aplicar alguns petits retocs, i, a més, havia de complir una sanció de la FIFA i poca cosa es podia fer. Però l’estiu passat, que ja era per començar a posar nota, només es va demostrar que s’havia fet bé la feina amb Samuel Umtiti. Per tant, ara ve la revàlida. Per primer cop la directiva actual haurà d’afrontar una remodelació. I no dic revolució perquè, evidentment, no hi ha prou diners per fer-la. I, per estratègia, segons Vives, no es pot revelar de quants diners disposa la directiva per adquirir tot el que faria falta. Ja sabem que el pressupost general no variarà gaire respecte a l’any anterior, per tant podem preveure uns 75 milions d’euros, com a màxim. A partir d’aquí, a aquesta xifra caldria sumar els ingressos per les possibles vendes. Siguem optimistes i apuntem 30 milions per Arda, 20 per Munir, 15 per Rafinha, 7 per Tello i 3 per Mathieu. Que sí, que he dit que siguem optimistes. Això suma 75 milions més.

Però d’aquí cal restar els 35 que es van avançar a compte per André Gomes l’estiu passat. Per tant, en queden 120. I amb aquests diners caldrà pagar 70 per Verratti, 60 per Dembélé i 40 per Bellerín. Per tant, en falten 50. I això que hem comptat que el Barça sabria vendre bé per primer cop a la història. Per tant, ja podem començar a parlar de plans B, perquè el trident de fitxatges no es farà realitat. I ja veurem si n’arriben dos de tres. Serà un estiu llarg, hi ha temps fins al 30 d’agost, però sobretot serà un estiu perquè qui posa noms sobre la taula demostri que ha fet la feina durant la temporada. El dit d’Umtiti marca el camí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)