Editorial

L’EDITORIAL

Perjudici individual o col·lectiu

O dit d’una altra manera, ja està bé que una sanció per dopatge afecti l’esportista, però mai el nom d’un país, sigui quin sigui

Adel Mechaal no competirà aquest cap de setmana en el campionat d’Europa de seleccions. L’atleta de Palamós està pendent de la resolució del TAS sobre la seva incompareixença en tres controls antidopatge, i la federació espanyola no es vol arriscar que una eventual decisió del TAS en contra de Mechaal acabés perjudicant l’equip. Si Mechaal fos suspès de manera definitiva, s’anul·larien tots els seus resultats dels últims mesos, i com que la competició d’aquest cap de setmana és per equips, la federació espanyola no es vol arriscar a perdre uns punts que afectarien la seva classificació final.

D’aquesta manera, la federació espanyola i Mechaal es van posar d’acord perquè el palamosí no competís aquest cap de setmana a Lilla.

El president de la federació, Raúl Chapado, va expressar ahir el seu desig que Mechaal no sigui sancionat, i també va explicar que marcaran uns criteris que impediran que els atletes que estiguin immensos en un procés sancionador per dopatge puguin anar a la selecció. Diu Chapado que posaran el “dret col·lectiu per damunt de l’individual”. Potser si els processos fossin més ràpids no s’hauria d’arribar a aquestes situacions, en què s’obvia la presumpció d’innocència d’un esportista per evitar un perjudici a l’equip. O dit d’una altra manera, ja està bé que una sanció per dopatge afecti l’esportista, però mai el nom d’un país, sigui quin sigui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)