Editorial

L’EDITORIAL

I al final, hi haurà un tècnic català

I encara bo, perquè la temporada passada la primera divisió va arrencar sense cap entrenador català

La lliga de la primera divisió de futbol arrencarà, si no hi ha cap daltabaix inesperat en les properes setmanes, amb un únic entrenador català entre els vint equips que formen la màxima categoria del futbol espanyol. Ahir es va conèixer que el barceloní Manolo Márquez dirigirà Las Palmas i, d’aquesta manera, el futbol català també estarà representat a primera divisió en el sector dels entrenadors.

No deixa de ser curiós que en una temporada en què hi haurà tres equips catalans a primera divisió per primer cop des de la temporada 2006/07, hi hagi un únic entrenador català. I encara bo, podríem afegir, perquè la temporada passada, la màxima categoria del futbol espanyol va arrencar sense cap tècnic català i només la incorporació de Joan Francesc Ferrer, Rubi, a l’Sporting de Gijón, al lloc d’Abelardo Fernández, va evitar un any en blanc pel que fa a entrenadors catalans a primera.

I per què passa això? Igual que hi ha clubs i jugadors catalans de primera divisió, i aquest any fins i tot tres àrbitres, no hi ha cap dubte que també hi ha entrenadors amb qualitat per dirigir un equip de primera divisió. Potser el problema és que costa molt entrar en la roda i que en aquest món en què es mouen tants diners, ningú es vol arriscar amb tècnics no coneguts o sense experiència en la màxima categoria. Las Palmas, amb la seva posta per Manolo Márquez, en aquest cas, seria l’excepció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)