Editorial

L’EDITORIAL

Una àmplia majoria catalana

El futur del waterpolo espanyol femení, més que mai, si es pot dir així després de tot el que ja hem viscut, és català

Passen els anys, passen les competicions, els jugadors i les jugadores i tot continua gairebé igual en determinats esports. Com en el waterpolo, per exemple. Els esportistes catalans tornen a ser majoria absoluta en les seleccions espanyoles, la masculina i la femenina, que disputaran d’aquí a unes setmanes el campionat del món a Budapest. Miki Oca, en categoria femenina, i David Martín, en la masculina, van donar a conèixer ahir els components de les dues seleccions espanyoles. En les dones n’hi ha onze de nascudes a Catalunya, a més de Mati Ortiz, nascuda a Mèxic però de formació catalana, i la madrilenya Pili Peña, que fa molts anys que juga al CN Sabadell. Entre els homes, nou dels tretze seleccionats són catalans.

És especialment revelador del potencial català entre les dones el fet que les quatre baixes –Maica Garcia, Laura López, Roser Tarragó i Patri Herrera– respecte a l’equip que va anar als Jocs de Rio hagin estat cobertes amb jugadores catalanes –Paula Crespi, Sandra Domene, Anna Gual i Helena Lloret–. Aquesta última torna a la selecció espanyola després d’una llarga absència. Deu jugadores d’aquesta selecció van néixer en la dècada dels 90 del segle passat, dues són de l’any 2000 i la més veterana és Pili Peña, amb 31 anys. El futur és seu i el futur del waterpolo espanyol femení, més que mai si es pot dir així, després de tot el que hem viscut aquests últims anys, és català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)