Editorial

L’EDITORIAL

Un mundial amb accent català

Mireia Belmonte i Ona Carbonell són les grans figures i les grans esperances de medalla a Budapest

El campionat del món que comença avui a Budapest, és una nova mostra del nivell més que notable de la natació catalana en totes les seves modalitats. Que el 60% (31 de 52) dels membres de la delegació espanyola siguin esportistes del país –n’hi ha d’altres també formats aquí– no és una anècdota. Tampoc ho és que molts d’aquests representants siguin aspirants al podi o a les posicions d’honor, començant per la campiona olímpica Mireia Belmonte, que intentarà conquerir l’últim gran honor que li falta, una medalla d’or en un campionat del món en piscina de 50 m. L’altra gran figura catalana, Ona Carbonell, debuta avui i també ho fa amb grans esperances de pujar al podi, tant en la modalitat individual com en la de duo.

Més difícil ho tindran les noies del waterpolo, campiones del món a Barcelona el 2013. És un equip en plena regeneració, sense dues de les seves principals figures –Maica García i Roser Tarragó–, i que malgrat tot té un grup de jugadores amb capacitat de lluitar per un lloc en les semifinals. Parlem d’una selecció que podria jugar amb el nom de Catalunya. Dotze jugadores són del país i la tretzena és Pilar Peña, que fa moltes temporades que milita a les files del CN Sabadell.

En l’equip masculí, amb una competència fortíssima, també hi ha absoluta majoria de jugadors catalans. Com les noies, tenen en el punt de mira el campionat d’Europa de Barcelona del 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)