Opinió

Silverstone com a símptoma

Alguns dels gestors més importants de l’esport mundial han perdut el nord

El Club de Pilots Britànics, propietari del circuit de Silverstone, ha executat aquesta setmana la clàusula de rescissió del seu contracte amb la fórmula 1 per les pèrdues que genera la competició. Això significa que el 2019, quan s’acabi la vinculació entre les dues parts, la Gran Bretanya es quedarà sense l’esdeveniment de motor més important del món. No parlem d’un país qualsevol. La Gran Bretanya es va inventar aquest campionat, i hi ha aconseguit més títols (16) amb més campions diferents (10) que cap altre país. La fórmula 1 és tan britànica com el te de les cinc o els capells de les damisel·les de les curses de cavalls d’Ascot. Però això no ha estat cap impediment perquè Silverstone, escenari de la primera cursa de fórmula1, renunciï a la competició. Gairebé 8 milions de lliures de pèrdues els dos últims anys han estat concloents. Els propietaris de Silverstone estarien disposats a negociar a la baixa l’acord amb els gestors de la fórmula 1, que difícilment s’hi avindran perquè això establiria un precedent. La posició dels britànics em recorda la de Noruega respecte dels Jocs Olímpics d’hivern. Oslo, la seva capital, havia presentat una candidatura per organitzar els del 2022, però finalment la va retirar perquè trobava desmesurades les garanties financeres exigides pel COI. En aquest cas, tampoc parlem d’un país qualsevol. Noruega, que no ha vist la crisi econòmica ni d’esquitllentes, ha organitzat dues vegades uns Jocs d’hivern i acumula més medalles (303) que cap altre país.

Alguns dels gestors més importants de l’esport mundial han perdut el nord. Acostumats a viure en l’opulència, no estan disposats a renunciar al seu estatus i recorren als petrodòlars i a les repúbliques de dubtosa qualitat democràtica per continuar endavant amb el negoci. Això fins al dia que aquests nous aliats els deixin plantats i es vegin obligats a tornar als orígens, com el fill que emprèn una aventura empresarial insensata i acaba tornant, fracassat, a la llar familiar, on, ni que sigui una sopa, sempre tindrà un plat a taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)