Editorial

L’EDITORIAL

Dues joies de l’atletisme català

Una medalla internacional juvenil, júnior o sub-23 no garanteix res, però sí que és una molt bona manera de mirar al futur

“Jaël Bestué (2000) i Maria Vicente (2001) són dos dels valors més preuats de l’atletisme català del futur. Col·leccionen títols i rècords en les categories de formació, i ja reclamen el focus en les proves absolutes.” El 28 de juny passat, després del campionat d’Espanya juvenil d’atletisme i abans del campionat català absolut, destacàvem en aquest diari les qualitats de dues atletes que aquest cap de setmana passat han pujat al podi en el campionat mundial juvenil. Vicente ha estat campiona en l’heptatló i Bestué, subcampiona en els 200 m. Vicente ha protagonitzat un fet històric, ja que mai cap atleta catalana –ni espanyola– havia guanyat cap medalla d’or en un mundial juvenil –competició que es disputa des del 1999–. Bestué és la primera velocista catalana que puja al podi. Totes dues són les grans joies de les noves generacions d’atletes catalanes i s’entrenen a Catalunya –Vicente és de l’ISS l’Hospitalet i Bestué, del Muntanyenc de Sant Cugat– a les ordres d’Álvaro Fernández Dávila i Ricard Diéguez. En el grup de Diéguez hi ha una altra de les triomfadores del cap de setmana, Cristina Lara, que va liderar l’equip espanyol de 4x100 m cap a l’or en l’europeu sub-23.

Encara s’ha de treballar molt i bé. Una medalla internacional juvenil, júnior o sub-23 no garanteix res –només cal repassar el palmarès–, però sí que és una molt bona manera de mirar al futur i veure que estan en el bon camí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)