Editorial

L’EDITORIAL

El quart de Froome, a un pas dels grans

El britànic ha estat sempre secundat per un gran equip, l’Sky, que ha confirmat un cop més que és un equip dissenyat per al Tour

Chris Froome va afegir ahir un quart Tour de França al seu palmarès. El britànic desfà l’empat que mantenia amb tres ciclistes més –Philippe Thijs, Louison Bobet i Greg LeMond– i es queda a només una victòria d’atrapar els quatre grans –Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault i Miguel Indurain–. Els set Tours que va guanyar Lance Armstrong entre el 1999 i el 2005 van ser esborrats del palmarès quan es va certificar el dopatge del nord-americà.

Ja són tres victòries seguides en la ronda francesa i Froome ha patit molt per guanyar aquest any. Ha patit perquè mai ha aconseguit grans diferències sobre els seus rivals i, per tant, estava a mercè que qualsevol contratemps li fes perdre la cursa. A més, s’ha emportat el Tour sense guanyar cap etapa, cosa que no li havia passat en les tres victòries anteriors. El britànic ha estat sempre secundat per un gran equip, l’Sky, que ha situat Mikel Landa en el quart lloc de la general i que ha confirmat a les carreteres franceses que és un equip dissenyat per al Tour. Té el pressupost que vol i pot fitxar els millors, però no hi ha res que els asseguri que a l’hora de donar suport al seu líder no fallaran. I no fallen. Dels sis últims Tours, l’Sky n’ha guanyat cinc, quatre amb Froome (2013, 2015, 2016 i 2017) i un amb Bradley Wiggins (2012). El 2014, Froome va caure i va plegar en la cinquena etapa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)