Editorial

L’EDITORIAL

Belmonte, una estrella mundial

Torna de Budapest amb una medalla d’or i dues de plata. Tots els metalls de la delegació espanyola s’han d’atribuir a l’esport català

Té 26 anys i està en plena maduresa esportiva, però no se li intueix proper el pas a les llargues distàncies ni, encara menys, el declivi competitiu. A Budapest, Mireia Belmonte s’ha posat a l’alçada de les grans nedadores del moment, competint cara a cara amb una nedadora top com Katinka Hosszú, que, a més, era l’ídol local.

Belmonte arribava a Budapest amb l’objectiu de guanyar una medalla d’or en un mundial. Ja n’havia guanyat set en piscina curta, però ja se sap que el termòmetre vàlid és sobre 50 metres de llarg. Quatre anys enrere, a Barcelona, se li va escapar, però a Hongria ha guanyat els 200 m papallona, amb Hosszú al darrere. No és una especialista en papallona, i per extensió en lliure. Són els seus millors estils, però les medalles de plata en els 1.500 m lliure i els 400 m estils demostren la seva polivalència, tant pel que fa a distàncies com a estils.

Belmonte és la punta de llança de la natació catalana, que ha situat també Jèssica Vall en dues finals. Les sis medalles de la federació espanyola en aquests campionats del món –dues de sincronitzada, la de plata del waterpolo femení i les tres de Belmonte– tenen ben vius els colors catalans. Catalunya seria l’onzena potència en el rànquing d’aquests mundials, però el nivell que ofereixen els esportistes de referència no ha de tapar que al darrere s’intueix un buit que s’hauria de treballar per cobrir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)