Editorial

L’EDITORIAL

Bolt, derrotat però únic i inimitable

Bolt ha estat més que un campió. Ha estat, és, una estrella que ha revolucionat el concepte d’espectacle dintre de l’atletisme

Vuit títols olímpics, onze títols mundials –sèrie en curs, ja que encara hauria de disputar els relleus 4x100 m a Londres– i set rècords mundials en les tres proves de velocitat –tres en els 100 m, dos en els 200 m i dos en els 4x100 m– des de l’any 2008 han fet del jamaicà Usain Bolt el velocista més gran de tots els temps. La derrota d’ahir d’Usain Bolt en la final dels 100 m del mundial va ser un comiat amarg de la carrera de l’astre jamaicà, que esperava guanyar un últim or, però no aombra gens ni mica una carrera que ha estat exemplar. Que el seu botxí hagi estat Justin Gatlin, dos cops sancionat per dopatge, sí que fa que tot plegat sigui força amarg.

Usain Bolt, que ja fa temps que forma part de la història de l’esport en general i de l’atletisme en particular, també comença ja a ser història. Des que va esclatar l’any 2008 en els Jocs de Pequín, ens hem acostumat al fet que el jamaicà il·lumini tots els grans campionats. Bolt ha estat més que un campió, més que un esportista. Ha estat, és, una estrella universal, que ha revolucionat el concepte d’espectacle dintre de l’atletisme. Quan no ho sigui el trobarem a faltar, és clar, però de grans atletes n’hi ha hagut sempre, i n’hi ha; ara mateix, Bolt, però, és únic i inimitable. Sebastian Coe, president de la IAAF, va dir ahir que es trobarà a faltar Bolt però que l’atletisme continuarà. I és veritat, però ahir tots vam quedar tristos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)