Editorial

L’EDITORIAL

L’or mundial continua inabastable

Renaud Lavillenie ho ha guanyat tot en el salt de perxa, però el títol mundial se li continua resistint. A Londres, tampoc

En el món de l’esport molt sovint passen coses absolutament inexplicables. I aquest és un dels seus grans atractius, que la condició de favorit, les estadístiques, puguin quedar en no res. Dimarts a la nit, en el mundial d’atletisme que es disputa a Londres, vam reviure una situació que ja hem vist cinc vegades des de l’any 2009. El francès Renaud Lavillenie, recordista mundial en salt de perxa –6,16 m des del febrer del 2014, quan va destronar Serguei Bubka–, campió olímpic el 2012, dues vegades campió del món en pista coberta, tres vegades campió d’Europa a l’aire lliure i quatre en pista coberta, continua sense aconseguir el títol de campió del món. Des de l’any 2009 ha pujat al podi en els cinc mundials que s’han disputat –una plata i quatre bronzes–, però l’or se li resisteix. Que no guanyés dimarts es pot considerar normal, ja que no està fent una gran temporada, però la derrota només fa que engrandir desfetes anteriors, en què sí que era el clar favorit. I el seu palmarès –ple de medalles– indica que no és un mal competidor, però que amb el mundial no hi manera. Lavillenie té 30 anys i el mundial es disputa cada dos anys. Hi haurà, doncs, noves oportunitats per al francès de ser campió del món. Recordem que Serguei Bubka va ser sis cops campió mundial en sis participacions entre el 1983 i el 1997 i, en canvi, un cop campió olímpic en quatre presències entre els anys 1988 i 2000. Coses del salt de perxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)