Editorial

L’EDITORIAL

Sis curses que faran saltar espurnes

Dovizioso, Márquez, Viñales i Rossi estan separats per l’equivalent a una victòria i han liderat el campionat en algun moment de l’any

Del 10 de setembre al 12 de novembre, sis curses decidiran el campió de MotoGP 2017 i mai com ara i en aquest punt del campionat fer un pronòstic era tan agosarat. De fet, ho ha estat des del principi de l’estiu, quan Yamaha va extraviar el rumb i Viñales va deixar de ser dominant, però l’avaria del motor de Marc Márquez ahir a Silverstone serveix per recordar que en motociclisme la trencadissa mecànica és raríssima, però hi pot ser.

Queden 150 punts en joc i entre els quatre primers hi ha 26 punts de diferència, l’equivalent a una cursa i un punt. Els tres primers, Dovizioso, Márquez i Viñales, han guanyat com a mínim tres curses. Tots –i també Valentino Rossi– han estat líders en un moment o un altre de la temporada. I el cinquè, Dani Pedrosa, és a 35 punts, un forat més ostensible per sensacions que per matemàtica pura.

Márquez i Honda continuen sent el valor més segur, el binomi moto-pilot més estable, però el campió no es pot permetre un quart zero. Yamaha va donar la raó als que assenyalaven Silverstone com el punt de partida de la seva recuperació. Potser hi haurà circuits on no s’adaptaran tan bé, però Rossi i sobretot Viñales tornen a pilotar amb confiança i hi seran. I Ducati, etiquetada com la moto més depenent d’un tipus de traçat concret, és la que té l’únic pilot que ha guanyat quatre curses, Dovizioso. Fa tot l’efecte que Xest, el 12 de novembre, penjarà el cartell de complet.