Editorial

L’EDITORIAL

El COC i les federacions, amb l’1-0

Mentre no pugui ser present en l’àmbit esportiu, és necessari i convenient que el COC sigui visible com a creador d’opinió

El reconstituït Comitè Olímpic Català va prendre ahir la primera decisió de gran abast amb la presentació de la campanya a favor del sí el dia 1 d’octubre. Que el COC reprengui l’activitat i es faci present en la vida política –de moment, en l’àmbit esportiu continua estant vetat– és necessari i convenient. Necessari, per la magnitud del moment que encara el país. Convenient, perquè l’esport català en sentit ampli necessita generadors d’opinió que refermin constantment el que ja és una realitat en l’àmbit de les federacions, els clubs i els esportistes de base: que l’esport català necessita un estat propi per plasmar de manera tangible el seu immens potencial.

Així, i mentre continuem convençuts que el pes dels esdeveniments farà que el gruix dels esportistes d’elit es posicionin, com també ho hauran de fer les grans empreses i corporacions, que els representants més genuïns de l’esport català, agrupats en les federacions, posin a disposició del govern les seves instal·lacions per a l’1 d’octubre és un gest inequívoc de compromís.

Al cap i a la fi, estem igualment convençuts que el referèndum i la independència de Catalunya només poden portar beneficis també als catalans que són referents mundials en el seu esport: com a mínim podran escollir a quin país representen, cosa que ara no poden fer. I, pel que es veu des de fa molts anys, competir amb Catalunya no els restarà potencial guanyador en els esports d’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)