Editorial

L’EDITORIAL

Un derbi amb reivindicació inclosa

Els crits de “votarem” van sonar més fort que mai a Montilivi quan el president Carles Puigdemont va entrar a la llotja

El derbi d’ahir a Montilivi va ser més que un partit de futbol. El president de la Generalitat, el gironí Carles Puigdemont, va ser rebut amb crits d’“independència” i “votarem” i mai s’havien vist tantes estelades al camp. La reivindicació política, doncs, va estar present en un moment transcendental per al país, en plena persecució de les institucions per la convocatòria del referèndum de l’1d’octubre. Les aficions dels dos clubs –que han protestat oficialment contra la repressió del govern espanyol i estan a favor del dret a decidir– van poder cantar plegats Els segadors abans que els dos equips s’enfrontessin esportivament al terreny de joc.

Un cop al camp, als jugadors del Girona els va pesar probablement la il·lusió amb la qual tota la ciutat havia afrontat un partit tan històric. Per un equip que ha de lluitar per la permanència, jugar contra el Barça significa haver de fer un esforç físic monumental i, al mateix temps, estar encertat sobretot a les dues àrees. I l’equip va fallar a totes dues, tot i que els jugadors van intentar fins a l’últim instant marcar almenys un gol en una ocasió tan significativa. Per al Barça, és clar, la victòria significa la confirmació d’un inici de lliga increïble (sis victòries en sis partits) que ha servit perquè hagi retornat la confiança després del desencís que hi va haver primer per la marxa de Neymar i després per la derrota en la supercopa contra el Real Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)