Opinió

Allò

Nadal va perdre. I tot l’Estat es va quedar sense el desenllaç en obert

Intervingudes les institucions catalanes saltant-se la legalitat i encara més qualsevol legitimitat emparada en els drets humans, sé que la qüestió que tracto és xavalla. Però no deixa de ser simptomàtic, el mateix. Allò.

Diumenge es disputava a Bergen (Noruega) la darrera prova del campionat del món de ciclisme en carretera. La que va guanyar Peter Sagan, mallot irisat per tercer any seguit. D’un temps ençà, segueixo les curses per Eurosport i, quan fan talls per a publicitat, salto a Teledeporte. En un dels canvis, vaig detectar que a la televisió d’Espanya hi feien tennis –cap notícia...–, un partit entre Rafa Nadal i John Isner de la Laver Cup (amistós). Després sortirà l’habitual a la llotja del Bernabéu queixant-se, amb la mateixa credibilitat del ciutadà que va ser investigat per la seva residència fiscal del 2005 al 2011 (País Basc), que el calendari oficial està massa atapeït i que són humans. Bé. Allò.

David de la Cruz, que era un dels dos catalans que competia amb la selecció espanyola –no eren els equips habituals, com Quick-Step en el seu cas o Movistar en el de Marc Soler– havia entrat en l’escapada bona. Amb un ull a la televisió i l’altre a la pantalla per feina –redactava una notícia d’handbol local–, de sobte la imatge de la cursa era la de les càmeres fixes. I quedaven 2.600 m! Alaphillippe i Moscon eren els darrers supervivents que s’havien vist en pantalla. Un error del senyal oficial, produïda per la televisió noruega NRK per avaria al repetidor al mont Floyen, va ser la causa del lapsus d’una milla. Canvi ràpid a TDP i... tennis! Allò...

La UCI emetia la cursa per YouTube als països sense televisió amb els drets adquirits –a Espanya comprats amb diner públic, el mateix que serveix per tapar dibuixos animats amb lones...– Eurosport, darrer quilòmetre i esprint amb triomf de Sagan, al davant del noruec Alexander Kristoff, segon. Nadal va perdre el seu partit. I tot l’Estat es va quedar sense poder veure en directe el desenllaç de la cursa per televisió en obert –sí els últims 5 quilòmetres (lapsus inclòs) en diferit–. Allò.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)