Editorial

L’EDITORIAL

Els esportistes catalans i ‘la roja’

En l’hoquei sobre patins, el waterpolo i l’hoquei sobre herba, Espanya no hauria guanyat mai res sense els catalans

L’esport i els esportistes són la nineta dels ulls de l’Estat espanyol a l’hora de fer-se notar en l’escenari internacional. És un dels pocs elements que funciona del que anomenen marca España. Alguns especialistes en esports individuals aixequen passions, però on tot es dispara és en els esports d’equip, quan entren en acció les diverses versions de la roja.

Des d’aquell llunyà any 1951, en què la selecció espanyola d’hoquei sobre patins, formada per vuit jugadors catalans que dirigia Joan Antoni Samaranch va guanyar el primer títol mundial en un esport d’equip per a Espanya, les diverses variants de la roja han guanyat títols mundials, olímpics i europeus. I la immensa majoria d’aquests títols –i de les medalles de plata i de bronze– han estat aconseguits per seleccions amb una important, i en molts i molts casos decisiva, presència d’esportistes catalans. Hi ha esports com en l’hoquei sobre patins, el waterpolo i l’hoquei sobre herba en què Espanya no hauria guanyat mai res sense els catalans –per quantitat i per qualitat– i d’altres esports en què els catalans, sense ser majoria absoluta, han estat sempre decisius. Als que els preocupa on jugarà el Barça, potser que comencin a rumiar també el que pot arribar a passar amb algunes de les seves seleccions esportives, que històricament han viscut de la feina feta generació rere generació als clubs catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)