Editorial

L’EDITORIAL

L’esport català crida “llibertat” en veu ben alta

Divendres, l’emoció es va viure al Palau amb el crit de “llibertat” i el silenci inicial en un partit que passarà a la història del país

La societat civil catalana ha alçat la veu durant aquest cap de setmana a través de l’esport per expressar la seva disconformitat de manera explícita contra la injustícia que suposa l’empresonament d’un govern elegit democràticament, dels activistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i contra la repressió del govern espanyol. Divendres, l’emoció va inundar el Palau durant un Barça-Olympiacòs que passarà a la història del país. Primer amb un silenci sepulcral en els primers cinc minuts que es va alterar amb un crit sonor i unànime de “llibertat” que es va allargar amb emoció i sentiment fins al final del primer quart. El mateix Sito Alonso, el tècnic del Barça, va admetre que mai havia viscut una sensació similar. La lliga europea té una gran audiència al continent i milions de persones van presenciar la protesta pacífica però determinada contra l’autoritarisme de l’Estat espanyol. Dissabte, al Camp Nou, el crit de “llibertat” va ser proclamat durant tot el partit. Una estona abans, en el partit europeu d’handbol al Palau, el públic també es va manifestar. El Barça va reiterar la seva condició d’altaveu d’una part molt visible de la societat, però la protesta s’ha fet extensible a camps i pavellons catalans durant tot el cap de setmana. La indignació és global i majoritària. El crit de “llibertat” seguirà viu en el nostre esport fins que siguin alliberats els presos polítics i es restableixi la normalitat democràtica amb la retirada del 155.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)