Editorial

L’EDITORIAL

La importància dels esportistes catalans

Si els catalans no van als mundials ni als europeus, ells s’ho perdran, és veritat, però la FEDME desapareixeria pràcticament dels medallers

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va comunicar dies enrere que les seleccions catalanes d’esquí de muntanya i raquetes de neu no participaran en els campionats d’Espanya en protesta per la repressió de l’Estat espanyol contra el procés sobiranista català. Aquesta decisió no impedeix, òbviament, que els esportistes catalans puguin competir en els campionats a títol individual i inscrits amb els seus clubs.

Com es podia esperar, la decisió de la FEEC va provocar un seguit de reaccions contràries en mitjans espanyols i vam llegir i escoltar allò que “si no volen competir amb Espanya, que no ho facin, ells s’ho perden”. I és veritat, perquè els esportistes catalans només poden competir internacionalment amb Espanya, i la federació espanyola (FEDME) en treu un gran profit. Si els catalans no van als mundials ni als europeus, ells s’ho perdran, és veritat, però la FEDME desapareixeria pràcticament dels medallers. Des del 2009, s’han disputat cinc mundials i quatre europeus, en els quals la selecció espanyola ha aconseguit 80 medalles en totes les categories. D’aquestes 80 medalles, 76 les han guanyat esportistes catalans o equips amb catalans. Fins a catorze catalans, amb Kilian Jornet al capdavant, han participat en la conquesta d’aquestes medalles, amb dos esquiadors del País Basc, dos de Madrid, un de Lleó i un de Segòvia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)