Editorial

L’EDITORIAL

El futsal català triomfa dins i fora de la pista

Les jugadores de la selecció en aquest esport tenen el luxe de competir pel seu país i no només jugar en partits amistosos

El campionat del món de futsal femení a Balaguer va acabar dissabte amb una final que es pot considerar un clàssic de l’esport mundial: Brasil-Argentina (4-2). Amb tot, la rellevància per a l’esport català d’aquest torneig és la participació excepcional d’una selecció del nostre país en un campionat oficial internacional. Per molts amistosos que organitzi la Federació Catalana de Futbol, mai els jugadors tindran la sensació de competir pel seu país amb alguna cosa més en joc que una reivindicació històrica. I la selecció no només hi va poder participar com un país o un estat normal, sinó que ho va fer de manera excel·lent i demostrant que l’esport femení és cada vegada més viu al país. Un grup de dotze jugadores cent per cent amateurs van ser capaces de tombar països on aquest esport també és minoritari, però on la quantitat de jugadores per triar és molt més àmplia, com ara França, els Estats Units i Itàlia. Així doncs, la modesta Federació Catalana de Futsal ja pot presumir de tenir el millor equip femení d’Europa i, de fet, un dels millors del món. A més, va demostrar una capacitat organitzava, amb el suport de l’Ajuntament i de tot el poble de Balaguer, a l’altura de qualsevol altra gran federació mundial. El futsal té el problema a Catalunya d’estar dividit en dues federacions i estaria bé que arribessin a un acord, com a mínim, per la cessió de jugadores per als campionats europeus i mundials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)