Editorial

L’EDITORIAL

Catalunya no hi és, però espera el seu torn

Deu seleccions que competiran en el mundial representen estats que, en algun moment, havien format part del regne d’Espanya

Trenta-dues seleccions dels cinc continents disputaran la copa del món de futbol l’estiu vinent a Rússia. Ahir es va fer el sorteig de la primera fase, i les seleccions ja saben amb qui se les hauran en la fase de grups. La sort va determinar que la selecció espanyola quedés enquadrada en el grup B amb les seleccions de Portugal, el Marroc i l’Iran. Els encarregats d’agafar les boles dels equips –Maradona, Puyol...– van ajudar a configurar un grup que, tenint en compte tot el que està passant aquests últims anys a Catalunya i a Espanya, fa que s’escapi més d’un somriure. No es pot negar que, ara que el regne d’Espanya es proclama dia sí i dia també com a nació més antiga d’Europa i remarca la seva indivisibilitat, té gràcia que la seva selecció de futbol s’hagi d’enfrontar amb les de Portugal i el Marroc. Dos estats que havien format part de l’imperi espanyol, que llavors ja devien pensar que no es podia trencar. Doncs ja ho veuen. Però és que fins a deu seleccions que competiran en el mundial de Rússia representen estats que en algun moment de la història havien format part del regne d’Espanya. També hi jugaran Rússia, Alemanya, Sèrbia i Croàcia, que es refunden a finals del segle XX, i Islàndia, que es va independitzar de Dinamarca, com el Brasil, que va fer el mateix amb Portugal. Curiositats de la història. I Catalunya continua esperant el seu moment, que arribarà, com els va arribar a altres territoris del planeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)