Editorial

L’EDITORIAL

Un any històric de l’alpinisme català

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha batut enguany, amb 41.000 socis, el seu rècord històric d’afiliats

L’alpinisme i l’esport català recordaran el 2017 com un dels anys més significatius de tota la seva història gràcies a les fites històriques de tres esportistes únics de tres generacions diferents: Òscar Cadiach (65 anys), Ferran Latorre (47 anys) i Kilian Jornet (30). L’osonenc Latorre es va reivindicar com el primer català que va ascendir als 14 vuit mils de la terra quan va coronar l’Everest, la seva darrera conquesta. Aquest últim cim va ser l’únic que va pujar amb l’ajut d’oxigen artificial. El tarragoní Òscar Cadiach va fer el cim del Broad Peak que tant se li havia resistit en el seu quart intent i es va convertir en el primer alpinista català que ha completat la col·lecció sense oxigen artificial. La sana rivalitat esportiva entre ells va ser un incentiu afegit per a tots dos. Menys de 40 escaladors de tot el món han pogut celebrar la mítica gesta de completar les ascensions als 14 vuit mils de la Terra.

El cerdà Kilian Jornet, per la seva banda, va ascendir de manera consecutiva dos cops en menys d’una setmana a l’Everest, una gesta d’una exigència física brutal reservada als elegits. Tots tres han conformat la cúspide de l’alpinisme català. Però tant l’alpinisme com la muntanya tenen una base sòlida a casa nostra i una dada ho exemplifica. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que presideix Jordi Merino, ha batut enguany amb 41.000 socis el seu rècord històric d’afiliats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)