Editorial

L’EDITORIAL

El president comunista del Real Madrid

Perquè mentre que el Barça reivindica i honora la figura de Josep Suñol, el Real Madrid amaga la d’Antonio Ortega Gutiérrez

El Real Madrid també va tenir un president executat. Com el Barça. I també com el Barça, va ser del bàndol perdedor de la Guerra Civil espanyola. Les semblances, però, s’acaben aquí. Perquè mentre que el Barça reivindica i honora la figura de Josep Suñol, el Real Madrid amaga la d’Antonio Ortega Gutiérrez. Aquest militar, coronel de l’exèrcit republicà i comunista, que va ser president del Madrid CF –durant la República els clubs que tenien el títol de real el van perdre– del 1936 al 1939, va ser executat pel mètode del garrot vil pels vencedors de la contesa espanyola per haver estat fidel al govern de la República.

L’últim número de la revista d’història Sapiens, que ja és als quioscos, explica la història d’aquest president amagat a través d’una investigació de dos col·laboradors d’aquest diari, Frederic Porta i Ramon Usall. S’hi relata la història, però no hi ha cap explicació oficial del Madrid sobre per què neguen que Antonio Ortega va ser president del club poc abans que comencés l’etapa de Santiago Bernabéu, aquell caporal de l’exèrcit franquista –amb el qual va entrar a Catalunya– que va dirigir el club del 1943 al 1978. Coneixent la història del club blanc, no és gens estrany que amaguin un president comunista. I a sobre, extraoficialment, diuen que és perquè no va ser escollit en unes eleccions, com si el gran patriarca blanc, Santiago Bernabéu, ho hagués estat en una alguna ocasió durant el franquisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)