Editorial

L’EDITORIAL

El rugbi català, contra la força castellana

La Santboiana i el Barça no tenen ni els ajuts dels patrocinadors ni de les institucions del seus rivals d’avui en la copa

La UE Santboiana i el FC Barcelona, representants històrics del rugbi a Catalunya, juguen avui les semifinals de la copa contra les dues grans potències espanyoles, els dos equips de Valladolid, el VRAC i El Salvador. Els equips catalans arriben als duels amb una franca inferioritat, a banda de l’estat de forma dels jugadors. El problema és sobretot econòmic. El president de la federació catalana ho va denunciar divendres. No hi ha ni els mateixos patrocinadors ni els mateixos ajuts de les administracions. I, per acabar-ho d’adobar, no es poden retransmetre partits al terreny de joc dels dos equips, en el cas de la Santboiana perquè el patrocinador de la federació espanyola no ho permet.

La contractació de jugadors professionals per part dels dos grans equips de Valladolid és el que està marcant la diferència aquestes últimes temporades, perquè en les categories de promoció els clubs de Catalunya solen dominar amb suficiència els campionats d’Espanya. Malgrat tot, el factor sorpresa és un element a tenir en compte en el món de l’esport, i més si recordem la victòria de la Santboiana en la final de la temporada passada a Valladolid contra el Salvador. Aquella final ja va demostrar que la influència dels grans clubs catalans en els estaments espanyols és mínima. La Santboiana va demanar que aquella final es jugués a Catalunya, però la seva petició no va ser ni tan sols atesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)