Editorial

L’EDITORIAL

Un dels millors esportistes de tots els temps

Federer sembla que no es cansi, però mantenir una trajectòria com al seva no és possible sense una preparació extraordinària

Roger Federer no és només el millor tennista de la història, sinó un dels millors esportistes de tots els temps. En els esports individuals, lògicament, fer aquesta valoració és més senzilla que en els col·lectius. L’enorme mèrit del suís és que, quan molts el van donar per amortitzat, ell va tornar amb més força que mai en un circuit amb una competència ferotge i on la lluita pel número 1 aquests últims anys ha estat aferrissada entre Rafa Nadal, Novak Djokovic i Andy Murray. Tots tres són monstres d’aquest esport, però no s’acosten a l’excel·lència d’un jugador que amb 36 anys ha guanyat tres dels últims cinc tornejos de Grand Slam que ha jugat. En total n’acumula vint, i a Austràlia ha igualat els sis triomfs de Roy Emerson i Novak Djokovic. Cada temporada que passa el seu palmarès impressiona més. A Melbourne va guanyar tots els sets fins a plantar-se en la final, un partit a cinc sets en què també es va saber imposar. Molts hi estan d’acord. El secret de Federer és el seu talent desorbitat, que li permet gestionar els partits sense un desgast físic incontrolable. Mentre en el tennis professional s’imposa la força física, la velocitat en el servei i els esprints per salvar pilotes, ell manté una elegància suprema que convida a pensar que no es cansa. Però no ens enganyem, mantenir una trajectòria com la seva no és possible sense un esforç i una preparació extraordinàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)