Editorial

L’EDITORIAL

I la copa tornarà a ser catalana

La copa de waterpolo tindrà demà la 32a final de la història del torneig. I per 32a vegada el campió serà un equip català

La copa de waterpolo tindrà demà la 32a final de la història de la competició. I per 32a vegada el campió serà un equip català. Ahir tot just es van disputar els partits dels quarts de final i avui serà el torn de les semifinals, però ja hi ha una cosa clara: que el campió serà un equip de Catalunya, perquè els quatre semifinalistes són conjunts catalans (Atlètic Barceloneta, CN Terrassa, CE Mediterrani i CN Sant Andreu). Dels vuit equips participants en l’edició del 2018 de la copa que es disputa a Santa Cruz de Tenerife, set són catalans. Només l’equip amfitrió, el CN Echeyde, surt de norma en aquesta edició, i ho fa pel fet de ser l’organitzador, ja que en la lliga és el penúltim. El vuitè de la primera fase de la lliga va ser el Canoe de Madrid. És la cinquena edició consecutiva de la copa en què set dels vuit participants són catalans, i és la quarta en les últimes cinc edicions en què els quatre semifinalistes són catalans.

Tot en ordre, doncs. La copa es va començar a jugar la temporada 1986/87, i des de llavors el Barceloneta, el CN Barcelona, el CN Catalunya, el CN Sabadell i el CE Mediterrani han estat algun cop campions. El Canoe, cinc cops finalista –l’últim el 2013– és l’únic que ha intentat discutir l’hegemonia dels clubs catalans. De fet, el Canoe, que va guanyar la lliga les temporades 1998/99 i 1999/2000, és l’únic club de fora de Catalunya que ha guanyat algun títol estatal masculí en una història que arrenca el 1912.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)