Editorial

L’EDITORIAL

Els dissetens Jocs d’hivern amb catalans

Només tres catalans competiran a Corea del Sud, la xifra més baixa des de Salt Lake City 2002, en què no n’hi va haver cap

Els 23ns Jocs Olímpics d’hivern començaran divendres a Pyeongchang. Seran els dissetens amb participació de catalans des que el 1936, en els de Garmisch-Partenkirchen, hi va competir l’esquiador de fons Josep Oriol Canals i l’esquiadora d’alpí Margot Moles. D’aleshores ençà, fins a 58 esportistes catalans, incloses dotze dones, han participat en alguns Jocs d’hivern. L’últim que s’incorpora a aquesta llista és l’esquiador d’alpí Quim Salarich, que ahir, només tres dies abans de l’inici dels Jocs, va aconseguir la classificació gràcies a la reordenació de places de la Federació Internacional d’Esquí. Salarich és un dels tres únics catalans del Principat que competiran a Pyeongchang –de la Catalunya Nord, amb França, hi aniran Martin i Simon Fourcade– i l’únic que farà el seu debut olímpic. Els altres dos seran la surfista Queralt Castellet i el pilot Ander Mirambell, que participaran, respectivament, en els seus quarts i tercers Jocs. Seran, doncs, només tres catalans els que competiran a Corea del Sud, la xifra més baixa des dels Jocs de Salt Lake City 2002, en què no n’hi va haver cap. Després dels vuit de Vancouver 2010 i dels set de Sotxi 2014, es posa en relleu la dificultat que Catalunya té per crear esportistes que destaquin en els esports olímpics d’hivern, una debilitat que s’hauria de corregir si algun dia, com sembla que encara es pretén, Barcelona i el Pirineu català volen organitzar uns Jocs d’hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)