Editorial

L’EDITORIAL

Els Jocs d’hivern més grans

La tensió entre les dues Corees continua latent malgrat que les dues delegacions desfilin juntes avui en la inauguració

Els esquiadors Marcel Hirscher i Mikaela Shiffrin, el biatleta Martin Fourcade, els patinadors Sven Kramer i Eugenia Medvedeva, el saltador Kamil Stoch i els surfistes de neu Shaun White i Britteny Cox haurien de ser alguns dels grans protagonistes dels XXIII Jocs Olímpics d’hivern que aquest migdia –hora catalana– s’inauguren a Pyeongchang, a Corea del Sud.

Molt previsiblement, però, els esportistes no seran els únics de qui es parlarà durant aquests Jocs. La tensió entre les dues Corees continua latent malgrat l’indici de distensió que suposa que les dues delegacions desfilin avui juntes i que l’equip d’hoquei sobre gel femení estigui format per jugadores del nord i del sud. També tindrà la seva quota de protagonisme el fet que Rússia hagi estat exclosa dels Jocs per culpa del dopatge i que els esportistes russos que el COI ha autoritzat a participar ho facin sota bandera olímpica. I tot, amb el TAS treballant a correcuita els recursos que li han arribat d’esportistes russos que demanen poder competir tot i l’oposició del COI per qüestions de dopatge.

Malgrat tot, aquests seran els Jocs d’hivern més grans de la història. Amb més delegacions (95), més esportistes (2.952) i més proves (102) que mai. I un pressupost de 10.500 milions d’euros, una quarta part del que va costar la megalomania hivernal que el president rus, Vladimir Putin, va muntar fa quatre anys a Sotxi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)