Opinió

Una vergonya dels estadis

Com ho serà fins que hi hagi crits racistes i també masclistes adreçats a les dones dels jugadors. Aquesta vergonya, evidentment, no només campa per Cornellà

Recentment vaig publicar un article en aquest diari en què reconeixia que fa temps que he deixat de tenir tírria a l’Espanyol per l’estima que m’inspiren diversos seguidors de l’equip de Barcelona que actualment té el seu estadi entre els termes municipals de Cornellà i el Prat de Llobregat. Ho mantinc. Confesso, però, que se’m va escapar una rialleta quan Gerard Piqué va dir allò de “l’Espanyol de Cornellà”. Una rialleta ximple, com recordo que també se li va escapar a Joan Laporta quan, poc després del tancament de l’estadi de Sarrià, va insinuar que potser s’hauria de dir que l’Espanyol és un club de Cornellà. A l’aleshores president Daniel Sánchez Llibre li va semblar un comentari de mal gust. En tot cas, no m’hauria imaginat que vincular l’Espanyol a Cornellà fos tan ofensiu per als espanyolistes. Diuen que Piqué ho va dir amb mala intenció per menysprear-los. Suposo que no deu ser que perquè ells a la vegada menyspreen Cornellà, sinó perquè consideren que, tingui on tingui les seves instal·lacions, sempre serà de Barcelona. Potser sí que Piqué ho va afirmar amb la prepotència de creure que l’únic gran club de futbol de la seva ciutat és el Barça. El més curiós és que, de fet, sempre s’anomena l’Espanyol sense afegir-hi “de Barcelona”.

Aquesta polèmica, de fet, em sembla fruit d’una criaturada. Una criaturada feta polèmica possiblement perquè Piqué sempre indigna els rivals i tota mena d’espanyolistes, inclosos els seguidors catalanistes de l’Espanyol. El cas és que, després de ser insultat en el partit d’anada de quarts de finals de la copa disputat a Cornellà, Piqué va fer el polèmic comentari. Fa uns dies el Barça va tornar a jugar a l’estadi de l’Espanyol. M’han explicat que, per megafonia, es recordava amb insistència que no insultessin els jugadors rivals. I també que, si bé potser algun renec devia ser adreçat a Piqué, la cridòria grollera va ser moderada. Fins que, amb un 1 a 0 a favor de l’Espanyol, va ser precisament Piqué qui va marcar el gol de l’empat. I el defensa no només va demanar silenci, sinó que va acompanyar el gest amb la insinuació d’un altre de més gruixut. Aleshores, no només va rebre una falta lletja de Gerard Moreno que el va lesionar, sinó uns insults de caràcter sexual que també es van fer exhaustius a Shakira. Els estadis de futbol seran un lloc de la vergonya fins que es continuïn insultant jugadors al crit de “maricón”. Fins que “maricón” sigui cridat com un insult. Com ho serà fins que hi hagi crits racistes i també masclistes adreçats a les dones dels jugadors. Aquesta vergonya, evidentment, no només campa per l’estadi de Cornellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)