Editorial

L’EDITORIAL

La reafirmació del model de la copa d’hoquei

La de Lloret que comença avui serà la vintena edició del format consolidat de concentració de vuit equips i eliminatòries a partit únic

La copa que arrenca avui a Lloret de Mar i que es disputa fins diumenge reafirma la força de l’hoquei sobre patins a Catalunya i l’èxit del model de competició. Set dels vuit equips participants són catalans i, a les files del vuitè, el Liceo, també hi ha cinc jugadors del Principat. Des les 74 edicions jugades de la copa, només 11 les han guanyat equips de fora de Catalunya: el Liceo (9), el Dominicos (1) i la Cibeles (1). La resta les han celebrades clubs de casa nostra, amb el Barça al capdavant, amb 21 corones. Els blaugrana tornen a ser l’equip a batre a pesar que la condició de primer cap de sèrie la llueix el Liceo, líder de la primera volta. El Barça, però, ha recuperat el lideratge en la lliga, té la plantilla més àmplia i és el campió de les dues últimes edicions d’un esport en què Catalunya tindria un paper preponderant en el concert internacional si pogués competir de ple dret en mundials i europeus. Serà la vintena edició del format consolidat de concentració de vuit equips i eliminatòria a partit únic des que es va instaurar el 1999 a Alcobendas amb el sorprenent títol del Vic, el primer de la seva història en qualsevol competició. El model, per tant, ha triomfat i estimula els equips. La relativa incertesa de la competició també és un estímul per als aficionats, amb set campions diferents des que es va adoptar la fórmula. A banda del Vic (4), l’han guanyada el Barça (9), el Vendrell (2) el Blanes, el Reus, el Liceo, el Noia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)