Editorial

L’EDITORIAL

Un perdó a Rússia difícil d’entendre

Si el pacte fet es basava en la netedat de la delegació russa a Pyeongchang, com pot ser que hi hagi dos positius i no passi res?

El Comitè Olímpic de Rússia (COR) ja torna a ser membre de ple dret del Comitè Olímpic Internacional. El COI va acordar dimecres readmetre el comitè rus tres dies després de la cloenda dels Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang, on els esportistes russos van competir sota bandera olímpica perquè el seu comitè estava suspès a causa dels afers de dopatge que han protagonitzat els esportistes del país en els últims temps. El dia abans de la cloenda, el COI ja va estudiar una petició russa perquè s’aixequés la sanció i la delegació de Rússia pogués desfilar rere la seva bandera en la cerimònia de cloenda de Pyeongchang.

Ara el COI readmet el Comitè Olímpic Rus en virtut de l’acord a què havien arribat abans dels Jocs, segons el qual serien readmesos si els esportistes russos presents a Corea del Sud superaven el seguiment antidopatge que se’ls faria. La paradoxa és que a Pyeongchang hi ha hagut quatre positius, i dos han estat de membres de la delegació russa –un jugador de cúrling i una participant en el torneig de bobsleigh.

És molt complicat entendre la decisió del COI. Si el pacte es basava en la netedat de la delegació russa, com pot ser que hi hagi dos positius i no passi res? Més encara, es premia el comitè rus amb la readmissió. Es pot entendre que al COI li és molt incòmode estar a males amb Rússia i que ho volia arreglar. La solució satisfà Rússia i el COI, però suposa un molt mal precedent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)