Editorial

L’EDITORIAL

No hi haurà desfilada conjunta

Les delegacions de Corea del Sud i Corea del Nord que participaran en els Jocs Paralímpics d’hivern desfilaran separades en la cerimònia inaugural que se celebrarà avui a Pyeongchang. Contràriament al que va passar en els Jocs Olímpics d’hivern que es van disputar fa unes setmanes, les dues Corees no han arribat a un acord perquè els seus esportistes desfilin junts rere una bandera neutral. El Comitè Paralímpic Internacional (CPI) va fer pública ahir la seva decepció.

Després de tot el rebombori muntat per la suposada distensió entre les dues Corees durant els Jocs d’hivern i per l’inici de reunions entre les parts en conflicte, que ara no es pugui fer una cosa tan senzilla com tornar a desfilar plegats en una cerimònia ens obliga a pensar que la desfilada dels Jocs d’hivern va ser, més que res, un gran element de propaganda. La repercussió internacional dels Paralímpics no és la mateixa que la dels Jocs Olímpics i la feina ja es va fer setmanes enrere, en els Jocs “de veritat”. Les dues Corees, els Estats Units i els altres actors principals són els que de veritat tenen a les seves mans la resolució del conflicte. El COI, el CPI, els Jocs, Olímpics o Paralímpics, han estat elements circumstancials que s’han utilitzat i manipulat per atraure l’atenció mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)