Editorial

L’EDITORIAL

Ens queda la política i la unitat d’acció

L’estratègia del govern espanyol i dels seus instruments repressors està portant Catalunya al límit. Detenir un president electe és impropi d’un sistema que es reivindica democràtic. Ho han fet amb tota la intenció, buscant que salti una guspira per tenir l’únic argument que sostindria les acusacions, el que no tenen, el que s’han hagut d’inventar: la violència. Vivim uns moments de gravetat extrema que requereixen intel·ligència política i màxima coordinació i unitat d’acció en l’àmbit de la política i també al carrer. L’empresonament de gairebé tot el govern legítim de Catalunya i la detenció ahir del president Puigdemont constaten un cop més la renúncia a la via política feta per les institucions i els poders de l’Estat espanyol –en clara connivència amb els grans partits de l’Estat i amb una majoria social que callant, consent–, en embogida cursa per reinstaurar l’autoritarisme, el colonialisme i el neofalangisme com a valors suprems davant de la democràcia i els drets universals, buidats de contingut amb menyspreu.

Escapcen partits i moviments socials perquè, amb els líders silenciats, s’imposi el caos. Se’ns provoca perquè salti l’espurna, perquè la violència que només existeix en els informes policials i les resolucions judicials aparegui per fi. L’Estat espanyol ha deixat de fer política, però el poble català –com a mínim el que es reconeix com a tal– no en pot deixar de fer. Sense política no ens en sortirem. Sense intel·ligència no ens alliberarem. Ens hauran d’ajudar, tot fa pensar que des de fora, els mateixos que ara ens fan sentir sols, abandonats.

Vivim els moments més greus dels últims 80 anys. Sembla mentida que no ens n’hàgim adonat fins ara. Seny, fermesa, resistència i unitat d’acció, en la política i al carrer. Si no aconsegueixen que perdem el cap, guanyarem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)