Editorial

L’EDITORIAL

Un rècord propi d’una altra època

Amb pas ferm cap al 25è títol de lliga, el Barça ha igualat un rècord que semblava irrepetible. 38 jornades d’imbatibilitat són una monstruositat que parla molt i bé de la consistència d’un equip capaç de fulminar els rivals en dies d’inspiració i de competir bé i evitar la desfeta –fa set dies a Sevilla, sense anar més lluny– quan van mal dades, falla la punteria o les rotacions no mantenen el nivell. La Real Sociedad va estar-se 38 partits imbatuda a cavall de les temporades 1978/79 (6 últimes jornades) i 1979/80 (32 primeres). Però per valorar el que ha fet el Barça val la pena comparar el balanç de l’equip basc (22 victòries i 16 empats) i el del Barça (31 i 7) i refrescar que, tot i que la lliga 1979/80 era de 18 equips (34 jornades) aquelles 32 sense perdre no van servir a la Real per ser campiona, malgrat que a favor seu també jugava que l’empat penalitzava menys –les victòries valien dos punts i no tres.

Va tenir molt mèrit el rècord de la Real, però el que dona valor a la ratxa blaugrana és l’exigència competitiva del futbol modern, el component físic del joc, la competitivitat dels rivals –no només el Madrid– i la saturació de partits que té una temporada. I també, perquè ni Guardiola ni Luis Enrique la van aconseguir en els seus millors anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)