Editorial

L’EDITORIAL

L’ombra de Villar en les eleccions suspeses

Avui podria haver estat un dia d’esperança per al futbol de l’Estat espanyol, al qual el català està inevitablement sotmès. Havia de quedar enterrada una etapa de 29 anys amb Ángel María Villar presidint la federació espanyola. Villar sempre va tenir la legitimitat de les urnes –una altra cosa és com obtenia els suports–, però els seus últims mandats feien molta ferum, tanta, que ni les seves enormes influències van impedir que perdés la cadira el dia que el van detenir per corrupció. Ni les amenaces de la FIFA de deixar Espanya fora del mundial per interferències polítiques –el CSD va forçar la convocatòria d’eleccions– el van salvar.

Hi havia el risc que la higiene no fos completa, perquè el candidat Juan Luis Larrea era el tresorer de Villar. La renovació la personifica Luis Rubiales, més jove i provinent del sindicat de futbolistes. Però avui no hi ha eleccions. Rubiales va demanar al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) l’ajornament del Vila-real-Athletic perquè impedia votar a dos membres de l’assemblea, però el tribunal, en una decisió que deu tenir base jurídica però cap senderi, va ajornar sine die les eleccions i no el partit. A més de ser un disbarat, és un glop d’aire per a Villar, que està intentant que la justícia li permeti recuperar el càrrec, encara que sigui via mesura cautelar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)